LAJMI I FUNDIT

Pentagoni aktivizon Gardën Kombëtare për të vendosur trupa në Uashington

Ushtria po aktivizon të gjithë Gardën Kombëtare të Distriktit të Kolumbisë – 1,100 trupa – në përgjigje të kërkesës së kreut të Uashingtonit, Muriel Boëser, thotë një zyrtar i Ushtrisë, shkruan NY Times.

Trupat po dërgohen në D.C. dhe do të vendosen në Dhomën e Përfaqësuesve, e në pika të tjera përreth Uashingtonit, thotë zyrtari.

Në një deklaratë, Jonathan Hoffman, zëdhënësi kryesor i Pentagonit, tha se Garda ishte mobilizuar dhe përgjigja do të drejtohej nga Departamenti i Drejtësisë. Vendimi nga Sekretari i Ushtrisë Ryan McCarthy dhe Christopher C. Miller, sekretari i përkohshëm i mbrojtjes, erdhi derisa protestuesit shkelën Dhomën e Përfaqësuesve.

Z. Hoffman vuri në dukje se trupat po vendoseshin në “mbështetje” të zbatimit të ligjit federal, duke reflektuar hezitimin e zyrtarëve të Mbrojtjes për të vendosur trupa ushtarake në kryeqytet. Zyrtarët e mbrojtjes duan që autoritetet në Uashington të përdorin policinë lokale dhe agjencitë e tjera të zbatimit të ligjit për t’u përballur me protestuesit në DC, me trupat e Gardës Kombëtare në mbështetje, por jo në krye, për të shmangur spektrin e një ushtrie duke luftuar protestat zgjedhore.