Taipei

Parlamenti i Tajvanit përsëri arenë përplasjesh fizike, nuk mungojnë as grushtet

Ligjbërësit në Tajvan “hodhën” grushte dhe balona uji brenda sallës së Kuvendit të premten, përleshja e tretë parlamentare brenda dy javësh, mbi emërimin e kreut të një institucioni të lartë qeveritar.

Sipas mediave një ligjvënës nga Partia Demokratike Progresive në pushtet (DPP) ishte kapur në kamera duke goditur një anëtar të partisë opozitare gjatë një votimi për të nominuaren Chen Chu.

Ligjvënësit e Kuomintang (KMT) më vonë hodhën balona uji në podiumin e altoparlantëve, duke detyruar kolegët e tyre të DPP të vishnin mushama plastike dhe të mbanin mburoja kartoni.

Parlamenti në Taipei dikur ishte famëkeq për përleshjet masive dhe ka qenë skena e protestave të shpeshta.

Përleshjet shpërthyen rreth politikave të reformave dhe uljes së pensioneve kur presidenti Tsai Ing-wen fillimisht mori detyrën katër vjet më parë.

Shpërndaje