Pacolli konfirmon se mjeku nga Ferizaj do të jetë ministër i Policisë

Ekrem Mustafa pritet të jetë Ministër i ri i Punëve të Brendshme. Këtë e ka konfirmuar për Ballkani.info sekretari organizativ i AKR-së, Rrahim Pacolli.

Ekrem Mustafa pritet të dekretohet nga presidenti Hashim Thaçi.

Ballkani.info raporti sot se Bejtush Gashi do të shkarkohet nga kjo pozitë.

Këtë e konfirmoi edhe Pacolli.

Arsye e shkarkimit përmendet konkursi për policë, i shpallur kohë parë dhe i cili po përcillet me probleme.

Gashi erdhi në këtë pozitë pas shkarkimit të Flamur Sefës, i cili u konsiderua fajtor për dëbimin e gjashtë turqve nga Kosova.

Mustafa është ministri i tretë i zëvendësuar brenda 13 muajve gjatë qeverisjes Haradinaj. Njëherësh, kujtojmë se nga radhët e AKR-së, në këtë koalicion qeverisës, ishte shkarkuar edhe ministrja e MMPH-së, Albena Reshitaj. Ajo tani është këshilltare politike e kryeministrit Haradinaj.

Mustafa është mjek në Ferizaj dhe anëtar i AKR-së. /Ballkani.info/