Sami Lushtaku

Pa maska e në ambient të mbyllur, Sami Lushtaku nuk respekton vendimet antiCOVID të Qeverisë

Kryetari i degës së Partisë Demokratike të Kosovës në Skenderaj, Sami Lushtaku ka takuar sot një numër të madh të banorëve të Klinës së Poshtme dhe Abrisë.

Pavarësisht masave antiCOVID, në fotografitë e publikuara në Facebook nga Lushtaku, shihet se ai ka takuar shumë qytetarë, shumica e të cilëve ishin madje edhe pa maska.

Distanca shihet se nuk respektohet, ndërkaq në dy nga fotografitë takimet duket se janë mbajtur në ambient të mbyllur.

“Në lagjen Bajrami të Klinës së Poshtme dhe në lagjen Avdiu të Abrisë, takova shumë qytetarë mbështetës të PDK-së. Ashtu si gjithmonë, përkrahja e tyre për PDK-në është e madhe sepse të gjitha projektet në këto pjesë të Skenderajt kanë ardhur me qeverisjen e PDK-së. Vizioni ynë për zhvillimin e mëtejshëm të Skenderajt do të vazhdojë pas 17 tetorit sepse fitorja jonë është e padiskutueshme”, shkruan Lushtaku.

Ndërkaq, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës ka dhënë vlerësimin në lidhje me ndikimin e procesit zgjedhor në gjendjen epidemiologjike në vend, përmes një letre drejtuar presidentes së vendit, Vjosa Osmanit.

Në këtë letër drejtuar Presidencës, Task Forca e IKSHPK-së ka thënë se rekomandojnë shtyrjen e procesit zgjedhor.

“Rekomandojnë shtyrjen e procesit zgjedhor, përkatësisht ndalimin e aktiviteteve publike, grumbullimet e qytetarëve dhe tubimet publike të të gjitha llojeve dhe natyrave pa përjashtim, deri në vlerësimin epidemiologjik të radhës”, thuhet në letrën që IKSHPK-ja ia ka dërguar presidentes Osmani.

Presidentja e vendit, Vjosa Osmani të hënën takoi krerët e partive politike për t’u konsultuar rreth shtyrjes së zgjedhjeve pas rekomandimit të Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik për shtyrje të procesit zgjedhor.

Shumica e partive politike parlamentare ishin kundër shtyrjes së zgjedhjeve lokale, si PDK, LDK, AAK, ndërsa nga Vetëvendosje janë deklaruar pro shtyrjes së zgjedhjeve.

Edhe nga partitë nga radhët e komuniteteve ishin të ndara rreth shtyrjes së zgjedhjeve lokale.

Pas takimit të presidentes me përfaqësuesit të partive politike, Osmani ka mbajtur një konferencë për media.

Megjithatë ajo thotë se mënyra e vetme për të shtyrë zgjedhjet është konsensusi mes partive të pozitës dhe opozitës.

“Përkundër rekomandimeve të IKSHP-së për shtyrje të zgjedhjeve, mendimi mbizotërues i subjekteve politike opozitare ishte kundër shtyrjes së zgjedhjeve. Unë mendoj se ky mendim mund të ketë pasoja për shëndetin e qytetarëve”, ishte shprehur ajo, përcjell Telegrafi.

Osmani më tej kishte thënë se nuk pajtohet me mendimin e subjekteve opozitare por do ta respekton këtë mendim.

“Unë do ta respektoj këtë, por assesi nuk do të thotë se pajtohem me këtë…Meqë nuk ka pasur pajtim mes partive në pushtet dhe atyre opozitare nuk ka bazë të mjaftueshme për shtyrje të zgjedhjeve”, deklaroi Osmani.