automjetet e SHBA-se

Osmani e Kurti i shohin nga afër automjetet që SHBA-ja ia dhuroi Kosovës

SHBA-ja ia ka dhuruar Kosovës 55 automjete ushtarake. Pranimi i tyre u bë sot me ceremoni nga presidentja Vjosa Osmani, kryeministri Albin Kurti e ministri i Mbrojtjes, Armend Mehaj.

Për karakteristikat e këtyre pajisjeve ushtarake foli pak presidentja Vjosa Osmani, e cila tha se ato janë të ndërtuara për terrene të vështira dhe u rezistojnë predhave.

Pas ceremonisë, Osmani, Kurti e Mehaj i panë nga afër automjetet e dhuruara nga SHBA-ja.

“Këto pajisje të cilat janë karakteristikë për terrene të vështira dhe kanë rezistencë efikase ndaj goditjes së predhave, do t’u mundësojnë juve që veprimet tuaja në ruajtjen e paqes t’i zgjeroni e t’i shtrini gjithandej ku ju kërkohet”, tha presidentja Osmani gjatë ceremonisë së pranimit të tyre.