OBSH

OBSH-ja e lë pak COVID-19, ndez alarmin për një virus të ri me përmasa të frikshme

Teksa po priten valë të tjera të pandemisë, Organizata Botërore e Shëndetësisë e ka ndezur alarmin për një tjetër virus.

Virusi i ri, HIV, sipas OBSH-së po merr përmasa të frikshme dhe nuk po mund të kapet me kohë.

V”irusi HIV po rrezikon të përhapet më shumë së kurrë”, thuhet në komunikatë, duke theksuar se evidentimi i tij në një moment të mëvonshëm mund të mos jetë i kontrollueshëm dhe sa më vonë të zbulohet aq më shumë rrezikohet që personat që e kanë ta përhapin atë.

“Kjo është një shenjë që strategjitë e testimit në rajon, nuk po funksionojnë si duhet për të diagnostikuar herët HIV-in”, thuhet në komunikatën e OBSH-së.