fun

Nuk e përdorin vetëm për seks: Këto janë përdorimet e shumëfishta të prezervativit në Kuba

Kubanezët, krahas marrëdhënieve seksuale, i përdorin prezervativët për peshkim, fermentim të verës apo për të lidhur flokët.

Prezervativët e lateksit janë bërë mjet për përdorim të shumëfishtë në vendin e drejtuar nga komunistët, ku mungesat e mallrave bazë kanë detyruar vendasit të gjejnë alternativa të tjera, njofton Reuters.

Në koncerte dhe festa për ditëlindjen e fëmijëve, prezervativët përdoren si balona festive.

Ndoshta përdorimi më idiosinkratik për prezervativët është ai i Orestes Estevez. Në verën e tij të prodhuar në shtëpi në Havana, ai mbulon shishet e rrushit me prezervativë.

Goma fryhet dhe bëhet e drejtë pasi fermentimi lëshon gazra; kur shpërthehet, procesi nënkupton se ka përfunduar.

Dekada të sanksioneve të tregtisë amerikane dhe një ekonomi jofunksionale centraliste sovjetike do të thotë që hapësirat e dyqaneve të Kubës shpesh janë me mungesë mallrash.

Sidoqoftë, prezervativët, si ato të prodhuar brenda vendit ashtu edhe të importuar nga Azia, janë në një furnizim relativisht të bollshëm, pjesërisht për shkak të përqendrimit të vendit në shëndetin seksual.

loading…