Diabeti

Një vezë në ditë shton rrezikun nga zhvillimi i diabetit, paralajmërojnë studiuesit

Vezët e fërguara, të pjekura ose të ziera, janë një ushqim i njohur për mëngjes në të gjithë botën, por studimi i ri paralajmëron se konsumi i tepërt i tyre mund të rrisë rrezikun e diabetit.

Studimi zbuloi se njerëzit që konsumonin rregullisht një ose më shumë vezë në ditë (ekuivalente me 50 gramë) rrisnin rrezikun e diabetit me 60 për qind, transmeton KosovaPress.

Efekti ishte më i theksuar te gratë sesa te burrat, zbuloi studimin pjesëmarrësit e të cilit përbënin 8,545 të rritur (mosha mesatare 50-vjeç) pjesëmarrës në Sondazhin e Shëndetit dhe Ushqimit të Kinës.