Një nga sekretet e jetës

Kush nuk e kontrollon të folurën, nuk kontrollon mendimin dhe për këtë arsye nuk e dominon vetë ekzistencën! Heshtja është mirënjohëse. Heshtje do të thotë të vendosësh në fjalë forcën, bollëkun, ekuilibrin, shëndetin, iluminimin, lumturinë dhe mirësinë!

Të folurit keq për të tjerët mund të jetë një zakon që nuk e vini re, por kjo duhet të shmanget nga të tjerët ose nga vetja, idealja është të mos flasësh kurrë keq.

Pastaj, thuajse pa e kuptuar, duke rrëfyer problemet, hallet, duke ripërjetuar ngjarjet që keni kaluar dhe që e ka shkaktuar dhimbje dhe zhgënjim, mes të cilave edhe mëshira që ndjeni për njerëzit e tjerë në mënyrë të ekzagjeruar, ju i shkaktoni vetes një rrezik serioz, duke i tërhequr të gjitha këto situata dhe emocione në formën e negativitetit.

Tërheqja e situatave që nuk i duam për veten tonë është më e zakonshme se sa mund të duket, prandaj kini kujdes. Kur personi nuk ka një ‘qendër të vëmendjes’, humbet kohë dhe energji duke dhënë këshilla, forcuar thashetheme, nxitur intriga që, edhe nëse kanë një minimum të vërtete, nëse ndaleni ta mendoni, s’kanë nevojë për më shumë benzinë në zjarr.

Këta njerëz nuk janë të vetëdijshëm për të keqen që po tërheqin.

Nëse gojën e mbani mbyllur, ju do të shmangni humbjen e aq shumë energjie dhe do të keni më shumë kurajë për ta jetuar atë

Heshtja dhe mirënjohja mund të jetë çelësi i zhdukur për të filluar funksionimin. Kur praktikojmë heshtjen, për shembull duke shmangur komentimet, është më e lehtë që të marrim përmbushje për veten tonë nga Universi.

Është në praktikën e heshtjes që fuqia e Fjalës shpërblyese të arrihet. Gjendja e paqes së brendshme ndihmon në ruajtjen e shpirtit të mirënjohjes që është thelbësore për arritjen e ekuilibrit, shëndetit, mirëqenies, lumturisë, forcës dhe bollëkut.

Ju e kuptoni se të qenit të heshtur nuk do të thotë të pranojmë gjithçka me qetësi, por të jesh gjithmonë i kujdesshëm dhe kur të largohesh nga gjendja mendore në të cilën kërkon më shumë energji, kthehu në ushtrimin e brendshëm të ekuilibrit dhe centralitetit.