Rusi

Një fermer rus reagoi “mençur dhe shpejt” – shpëtoi kuajt nga mbytja e sigurt

Në mediat sociale është duke qarkulluar një video e cila tregon shpëtimin “në momentin e fundit” të kuajve, pasi kishin rënë përmes akullit të hollë në një pellg në Rusi.

Sipas mediave të huaja, ka qenë fermeri Sagitzian Idiyatullin, 29 vjeç, ai që ka reaguar shpejt dhe mençur duke sjellë traktorin e tij, i cili u përdor për të tërhequr të gjithë shtatë kuajt nga uji i ngrirë.

Pamjet thuhet se tregojnë momentin kur kuajt bllokohen të bllokuar që përpiqen të “mos dorëzohen”.

Sagitzian dhe punëtorët e tij pastaj i lidhin kuajt rreth qafës me një litar të kapur gjithashtu për traktor.

Pas kësaj, kafshët u nxorën një nga një, duke i shpëtuar nga ngrirja deri në ngordhje ose mbytja.