Vizita falas

Mundësia e fundit për të vizituar Venecian falas, qyteti do të vendosë tarifë për turistët

Venecia po planifikon të ndryshojë rregullat për vizitorët pas vitit 2022, duke vendosur një tarifë për hyrjen në qytet.

Qyteti italian është një nga destinacionet turistike më të njohura në të gjithë botën dhe masat për të kontrolluar fluksin e turistëve janë diskutuar tashmë prej dekadash.

Duket se tarifat ekstra do të jenë një nga metodat e rregullimit të numrit të lartë të turistëve, por propozimi është ende në diskutim pasi këshilltari i qytetit u shpreh se ka frikë se kjo tarifë do ta kthejë Venecian në një “park me pagesë”.