Nikos Dendias

Ministri i Jashtëm i Greqisë do të vizitojë Kosovën në fillim të muajit qershor

Ministri i Punëve të Jashtme të Greqisë, Nikos Dendias, do të vizitojë Kosovën në fillim të muajit qershor për t’u takuar me liderët institucionalë të vendit.

Këtë e ka bërë të ditur për Albanian Post zyra për medie në Ministrinë e Punëve të jashtme të Greqisë.

“Ministri Dandias do ta vizitojë Kosovën herët në qershor, pas zhvillimeve të fundit dhe formimit të qeverisë së re”, thuhet në komunikimin me shkrim të zyrës greke.

Greqia është një nga pesë vendet e Bashkimit Evropian që nuk e njeh shtetësinë e Kosovës, por nga MPJ greke deklarojnë se shteti i tyre ka ndjekur një qasje konstruktive ndaj Kosovës në aspektin ekonomik duke synuar avancimin e mëtejshëm të bashkëpunimit bilateral.

“Greqia nuk e njeh Kosovën dhe pozicioni i saj mbetet i pandryshuar, por në të njëjtën kohë, dihet po aq mirë që Athina ka ndjekur një qasje konstruktive ndaj Prishtinës, duke e mbajtur që nga viti 2019 një zyrë të Tregtisë dhe Çështjeve Ekonomike të Kosovës në Athinë dhe punon me Kosovën për zgjerimin e bashkëpunimit në fusha të ndryshme”.

“Në këtë drejtim, duke synuar avancimin e mëtejshëm të bashkëpunimit tonë dypalësh dhe lehtësimin e funksionimit të Zyrës, pa implikuar aspektet e lidhura me statusin, kjo zyrë është riemëruar si zyra e Interesave të Kosovës në Athinë”, thuhet më tutje në emailin e Ministrisë së Punëve të jashtme të Greqisë.