Meta vlerëson marrëdhëniet historike mes Shqipërisë dhe Austrisë

Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta, priti në një takim ministren Federale të Austrisë për Evropën, Integrimin dhe Punët e Jashtme, Karin Kneissl.

Meta përshëndeti vizitën e ministres Kneissl në Tiranë dhe vlerësoi vëmendjen e mbështetjen e madhe që Austria, si mbajtëse e Presidencës së BE-së, po i jep integrimit evropian të Shqipërisë dhe çeljes në një periudhë sa më të afërt të negociatave të anëtarësimit.

Në mënyrë të veçantë, presidenti Meta, vlerësoi marrëdhëniet e shkëlqyera historike midis dy vendeve, si dhe shprehu mirënjohjen e thellë për rolin dhe mbështetjen e Austrisë ndaj Shqipërisë dhe shqiptarëve që prej hedhjes së themeleve të shtetit modern shqiptar.

Siç njofton Presidenca shqiptare, duke u ndalur në bashkëpunimin dypalësh, presidenti Meta vlerësoi angazhimin e përbashkët në kuadër të Vitit Kulturor Austri-Shqipëri 2018.

Motoja e këtij viti kulturor “Të rizbulojmë të përbashkëtat”, ka përcjellë një mesazh shumë të bukur dhe po ndihmon për ruajtjen dhe forcimin e mëtejshëm të lidhjeve të forta historike, miqësore e kulturore midis dy vendeve e dy popujve – nënvizoi Presidenti Meta.

Presidenti Meta vlerësoi gjithashtu praninë e kompanive të mirënjohura austriake, veçanërisht në sektorët energjetik, bankar e të sigurimeve, si dhe rolin e tyre në rritjen e besueshmërisë së tregut shqiptar tek investitorët e ndryshëm ndërkombëtarë.

Të dy bashkëbiseduesit i kushtuan një vëmendje të veçantë zhvillimeve më të fundit në rajon dhe të ardhmes së vendeve të tij në BE.