Dragan Markoviq

Markoviq: Rusia dhe Kina t`i vendosin ultimatum shqiptarëve të Kosovës

Presidenti i Serbisë së Bashkuar dhe Kuvendit të Jagodinës, Dragan Markoviq – Palma i bëri thirrje Rusisë dhe Kinës për të vendosur ultimatum dhe t`i kërkojë shqiptarëve të Kosovës t`i pezullojë “veprimet kundër Serbisë dhe serbëve në Kosovë”.

“Unë do t`i lusja Rusinë dhe Kinën për të dhënë një deklaratë të” ashpër “dhe t`i bëjnë thirrje shqiptarëve të Kosovës, me një ultimatum për të ndaluar atë që janë duke bërë, sepse këto deklarata sipas mendimit rekomandime të qarta që Bashkimi Evropian i ka dhënë shqiptarëve të Kosovës” tha ai për TV Pink.

Ai drejtoi kritika ndaj bashkësisë ndërkombëtare duke thënë se “, kur ata vijnë në Serbi thonë diçka tjetër dhe kur shkojnë në Kosovë diçka tjetër, dhe shtoi se ishte i sigurt se Serbia po udhëheq politikë të mirë në krye me presidentin Aleksandar Vuçiq.

Sa i përket trasnformimit të Forcës së Sigurisë së Kosovës në Ushtri më 14 dhjetor, Markoviq deklaroi se Kosova këtë datë e ka paralajmëruar dhe se askush nuk mund t`i ndal, por se sipas tij për Serbinë kjo do të jetë shkelje e të drejtave ndërkombëtare./klankosova.tv/.