Maqedonasit nga diaspora bëjnë thirrje për protesta masive

Diaspora maqedonase bën thirrje për protesta masive, për siç shprehen mbrojtjen e emrit dhe mos ndryshimin e Kushtetutës.

Në kumtesën e tyre kërkohet që të gjithë maqedonasit pa dallim feje dhe përkatësie politike të dalin dhe ta ngrenë zërin kundër siç thonë ata qeverisë shkatërrimtare dhe jolegjitime të Republikës së Maqedonisë.

Në kumtesë thuhet se protestat do të fillojnë që nga dita e nesërme dhe do të vazhdojnë ditët në vijim.