Livando

Livando është me të vërtetë magjke: Shkencëtarët thonë se lulja flagrante është më e mirë se ilaçet relaksuese

Livando përdoret në çdo vend, duke filluar nga aromatizuesit e tualetit e deri te zbutësit e rrobave për shkak të flagrancës që ju ndihmon të relaksoheni.

Tani shkencëtarët kanë konfirmuar se aroma e livandës mundet vërtet t’ju relaksojë.

Hulumtuesit japonezë kanë zbuluar se minjtë të cilët i ekspozohen aromës së kësaj luleje kanë shenja më të pakta të ankthit.

Në fakt, siç shkruhet në studim, kjo lule vjollcë mund të ketë potencial të jetë alternativë më e sigurt sesa ilaçet e gjumit.

Benzodiazepanët, ilaçet relaksuese, deri më tani janë ndërlidhur me një sërë efektesh anësore, duke përfshirë shkaktimin e problemeve me memorie, me rritje të gjinjve te meshkujt dhe me defekte të lindjes.

Livando mund të përdoret edhe për t’i qetësuar pacientët para ndërhyrjeve kirurgjike ose ata që kanë problem të përdorin ilaçe, siç janë fëmijët dhe të moshuarit.

Vlen të ceket se ky studim është publikuar në revistën ‘Frontiers in Behavioral Neuroscience’.