George Robertson

“Lirim nga burgjet për të kryer krime në Kosovë”, si i shpalosi Robertson provat për kriminelin Arkan

Me 16 prill 1999, përderisa Serbia bombardohej nga NATO, Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s atë kohë, njëherësh Lordi britanik z. George Robertson e kishte mbajtur një Konferencë për media në Britaninë e Madhe.

Këtë konferencë e kishte transmetuar mediumi prestigjioz Reuters, ku ndër të tjerash Lordi Robertson kishte dhënë detaje për masakrat që po kryenin forcat e Arkanit në Kosovë. Robertson e kishte quajtur Arkanin kriminel brutal që po lironte kriminelë të ashpër nga burgjet serbe për të terrorizuar popullin e Kosovës.

Tani kemi prova të mëtejshme se Arkan po rekruton vullnetarë për njësinë e tij paraushtarake, Tigrat. Ne e kuptojmë se ai madje ka pastruar burgjet në Serbi duke ofruar falje për këdo që është gati të bashkohet Tigrat dhe për të kryer këto mizori në Kosovë. Ky bandit brutal po liron kriminelë të ashpër nga burgjet serbe për të terrorizuar popullin e Kosovës dhe pyes veten se çfarë do të bënte populli i Serbisë me atë zhvillim nëse do t’u lejohej ta dinin atë. Por ndoshta Akoma më shqetësuese, ne e kuptojmë se një tjetër veteran brutal i mizorive boshnjake, gjenerali Ratko Miladiç po komandon një bandë paraushtarake në Kosovë tani Miladic është gjithashtu një tjetër kriminel lufte i paditur – ai është paditur për gjenocid, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve dhe zakonet e luftës nga ana e tij në luftën e Bosnjës. Miladic dyshohet fuqishëm për përfshirje në masakrën e tmerrshme të Srebenicës pas rënies së qytetit në Serbi b forcat në vitin 1995 – mes 8,000 dhe 10,000 meshkuj myslimanë besohet se janë masakruar forcat nën kontrollin e Miladiçit në Srebenicë. Me vrasës të tillë brutalë në punë në Kosovë, nuk është çudi që kaq shumë njerëz kanë ikur nga shtëpitë e tyre“, kishte deklaruar Robertson, transmeton Demokracia.com.

Deklarimin e plotë mund ta gjeni këtu: https://reuters.screenocean.com/record/981004