Vaksina

Ligji: Ata që nuk vaksinohen nuk lejohen të hipin në transport urban, të hyjnë në kafene e restorane

Qeveria Franceze dërgoi në Kuvend një ligj që lejon ata që janë vaksinuar të kenë qasje në transportin publik, restorantet, institucionet kulturore dhe vendet e tjera publike.

Kryeministri Jean Castex përcolli ligjin për krijimin e një sistemi afatgjatë për menaxhimin e situatave emergjente në Parlament të hënën dhe ai ligj njihet gjithashtu si “pasaporta jeshile” për shkak të dispozitave që kushtëzojnë hyrjen në aktivitete të caktuara dhe vendet bazuar në vaksinimin.

Sipas atij ligji, Kryeministri ka të drejtë të miratojë lëvizjen e personave, hyrjen e tyre në transportin publik ose vende të caktuara në bazë të një testi i cili përcakton se një person nuk është i infektuar ose pas trajtimit parandalues, i cili përfshin vaksinimin kundër koronavirusit.

Debati mbi ligjin filloi javën e kaluar, kur anëtarët e partive liberale dhe qendrore propozuan futjen e të ashtuquajturës “pasaportë jeshile” për njerëzit që janë vaksinuar, me shpjegimin se të vaksinuarit kanë të drejtë të jetojnë normalisht.