Koronavirusi

Lajm i mirë: Austria rihap mijëra dyqane në lirimin e parë nga bllokimi i koronavirusit

Austria lejoi mijëra dyqane të rihapeshin të martën, duke u bërë një nga vendet e para në Evropë që liroi bllokimin e saj të vendosur për të frenuar përhapjen e koronavirusit.

Austria veproi herët në shpërthimin e saj për të mbyllur shkollat, baret, teatrot, restorantet, dyqanet jo thelbësore dhe vendet e tjera të grumbullimit afërsisht katër javë më parëm, raporton Reuters.

I ka thënë publikut që të qëndrojë në shtëpi dhe të punojë prej aty nëse është e mundur.

Republika alpine ka arritur deri tani relativisht mirë, pasi ka raportuar gjithsej 384 vdekje, më pak se disa prej vendeve më të mëdha evropiane, këto shifra i kanë vuajtur çdo ditë.

Rritja ditore e rasteve të konfirmuara ka rënë në shifra të ulëta dhe shtrimet në spital janë stabilizuar.