Ky është shteti i parë që ka krijuar skuadrën për të ndjekur homoseksualët në rrugë

Tanzania ka krijuar një skuadër të dedikuar për ndjekjen e homoseksualëve në mënyrë që ata të mund të arrestohen dhe të burgosen.

Paul Makonda, komisioneri rajonal për Dar es Salaam, tha se ekipi i mbikqyrjes do të përdorte mediat sociale për të ndjekur çifte të të njëjtit seks në rrethin e tij, transmeton lajmi.net.

Ai gjithashtu i inkurajoi njerëzit që të dorëzonin emrat e kujtdo që dyshohej se ishin homoseksual kështu që autoritetet mund të hetonin.

Homoseksualiteti është ende një krim fetar në Tanzani dhe retorika homofobike është në rritje që nga zgjedhja e Presidentit John Magufuli në vitin 2015.

Makonda, i cili është një aleat i ngushtë i Magufuli, tha: “Kam marrë raporte se ka kaq shumë homoseksualë në qytetin tonë dhe këta homoseksualë reklamojnë dhe shesin shërbimet e tyre në internet.

Prandaj, unë po e njoftoj këtë me çdo qytetar të Dar es Salaam. Nëse njeh homoseksualë … më njoftoni mua, më jepni emrat e tyre “.

Ekipi i mbikqyrjes kundër homoseksualëve do të përbëhet nga 17 vetë, duke përfshirë zyrtarët e shtetit, policinë dhe njerëzit e përfshirë në media, tha ai.

Makonda u zotua se arrestimet do të fillojnë të hënën javën e ardhshme.

Skuadra gjithashtu do të marrë masa për pornografi, me Makonda duke u thënë njerëzve të fshijnë imazhet e zhveshura nga telefonat e tyre.

Tanzania ka ligje të rrepta kundër homoseksualitetit, me homoseksualët që përballen deri në 30 vjet burgim nëse kapen.