Lideri i VV-së

Kurti shpall fitoren dhe niset drejt sheshit për të festuar: Ndryshimi ka ndodhur

Si kryeministër i ri i Republikës së Kosovës, e shpall fitoren e Lëvizjes Vetëvendosje në zgjedhjet e 6 tetorit, në legjislaturën e shtatë.

“Kemi punuar shumë, jemi angazhuar gjatë mirëpo për gjithçka ja ka vlejtë, sepse çdo sakrificë ia vlen për popullin tonë të dashur. E kemi konsideruar obligim e detyrë tonë, e kjo do të shtohet për ta kthyer vendin në binarët e duhur”, ka thënë Kurti.

“Sonte jemi në festë, e prej nesër do të angazhohemi për krijimin e Qeverisë. Qysh nesër do të vendosi kontaktin me Lidhjen Demokratike të Kosovës për të kurorëzuar ndryshimin. Kur opozita bëhet qeveri, atëherë kurorëzohet ndryshimi. Ndërkohë ndryshimi ka ndodhur me fitoren tonë”, ka thënë Kurti.

Sa i përket dialogut me Serbinë ai ka thënë se si kryeministër do të marrë përgjegjësitë që i takojnë me kushtetutë, e se nën udhëheqjen e tij nuk shtrohet pyetja se çfarë i jep Kosova Serbisë në këmbim të njohjes, por borxhi që Serbia i ka Kosovës që prej pushtimit.

loading…