Memli Krasniqi

Krasniqi: Mësimdhënësit kosovarë kanë një kryeministër që nuk i intereson mirëqenia e tyre

Kryetari i PDK-së, Memli Krasniqi ka uruar mësimdhënësit në Kosovë në Ditën Botërore të Mësuesit.

Krasniqi ka thënë se edhe në Kosovë do duhej të ishte festë, por kjo ditë siç thotë ai po i gjene ata të vuajtur e me paga aspak dinjitoze.

“Mësimdhënia është akti më i lartë i optimizmit. Kjo Qeveri, me ose pa vetëdije, po e vret atë, duke rrënjosur pesimizmin e dëshpërimin në zemrat e mësimdhënësve dhe nxënësve”, shkruan mes tjerash kreu i PDK-së.

Tutje i ka bërë thirrje Qeverisë që përveç ekzekutimit të pagave për mësimdhënësit grevistë, sa më parë të sjellë në Kuvend edhe Ligjin për Pagat.

Postimi i plotë:

Festë e vjedhur për mësuesit tanë!

Sot, në botë, festohet Dita e Mësuesit, e vendosur nga 5 tetori i vitit 1994, për të falënderuar dhe nderuar mësuesit për kontributin e tyre ndaj gjeneratave të reja.

Fatkeqësisht, kjo ditë, që do të duhej të ishte festë edhe në Kosovë, mësuesit tanë i gjenë të vuajtur, me paga aspak dinjitoze në krahasim me realitetin e ri dhe, më e keqja, të shtypur e të penalizuar.

Sot, si asnjëherë më parë, mësimdhënësit kosovarë kanë një Qeveri aspak miqësore e empatike me ta dhe një Kryeministër të cilit nuk i intereson mirëqenia e as kontributi i tyre historik.

Mësimdhënia është akti më i lartë i optimizmit. Kjo Qeveri, me ose pa vetëdije, po e vret atë, duke rrënjosur pesimizmin e dëshpërimin në zemrat e mësimdhënësve dhe nxënësve.

Ftoj Qeverinë edhe një herë që, përveç ekzekutimit të pagave të shtatorit për mësimdhënësit, sa më parë të sjellë në Kuvend Ligjin për Pagat, sepse mësuesit tanë meritojnë një trajtim dinjitoz.

Ndërkaq, për punën e përkushtimin e tyre të vazhdueshëm, u dërgoj falënderimet më të përzemërta të gjithë mësimdhënësve kosovarë.

Mos u dëshpëroni! Dje, sot, nesër – jemi me ju!

Faleminderit për kontributin tuaj të çmuar dhe urime Dita e Juaj!