Akademik

Kraja: U befasova me debatin që ngriti Fjalori Enciklopedik

Akademik Mehmet Kraja, ka folur për herë të parë pas publikimit të Fjalorit Enicplotedik nga Akademia e Shkencave të Kosovës. Kraja që është redaktor i kësaj Enciklopedie ka thënë se nuk i bëjnë përshtypje kritikat që i janë dhënë.

Akademik Mehmet Kraja, në emisionin Pressing në T7 ka thënë se ka pritur debat dhe kritika, por sipas tij nuk janë shumë të rëndësishme ato që thuhen.

“ Është folur më shumë se që kam pritur. Nuk me kanë bërë shumë përshtypje ato që janë dhëne. Vetëm jam habitur se si në Kosovë flitet kaq shumë për librin, kjo tek ne ndodh rrallë”, ka thënë ai.

Kraja ka pranuar se janë lëshuar edhe gabime në Fjalor, por ka thënë se gabimet e tilla mund të ndodhin në një punim të tillë.