Kievi

Kievi: 32 gazetarë të vrarë në Ukrainë që nga fillimi i luftës

Të paktën 32 gazetarë janë vrarë në Ukrainë që nga fillimi i pushtimit rus. Kjo u raportua nga ministri ukrainas i Kulturës dhe Politikës së Informacionit Alexander Tkachenko në Telegram, cituar nga agjencia UNIAN.

“Këtë vit dita e gazetarit ka një shije të veçantë hidhësie. Muaji i katërt i një lufte të gjerë dhe kemi humbur 32 gazetarë… Në 8 vite luftë kemi humbur edhe më shumë. I përjetshëm kujtimi për luftëtarët tanë në frontin e avancuar të inteligjencës”, shkroi Tkachenko.

Ai gjithashtu vuri në dukje se të gjithë gazetarët që punojnë 24/7 sot janë heronj të vërtetë, në një luftë hibride, e para e përmasave kaq të mëdha në historinë e botës.

“Roli juaj sot është i paçmuar, si edhe përgjegjësia juaj, përkushtimi, këmbëngulja dhe guximi juaj. Gazetarët e grupeve të ndryshme mediatike, të cilët tani po punojnë në frontin e bashkuar të maratonës së lajmeve të bashkuara, kanë treguar aftësinë e tyre për të negociuar, bashkëpunuar dhe kështu kanë vënë mbi të gjitha, qëllimin e vetëm kryesor te fitorja jonë”, thuhet në deklaratë.

Kujtojmë se së fundi në rajonin e Luhanskut vdiq gazetari francez Leclerc Imhoff. Ai ka punuar për kanalin BFMTV dhe ka bërë materiale për evakuimin e banorëve të rajonit.