Njofton KEDS

Këto janë vendet që do të mbesin pa rrymë gjatë ditëve në vijim

KEDS ka njoftuar për orarin më të ri të reduktimeve me energji elektrike.

Këto janë rajonet  dhe oraret e ndërprerje:

Prishtinë

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 35/10kV Badovci do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Graqanica 1 (Kodi: 10014004) prej orës 09:30 deri në ora 12:30;
·         Dalja 10 kV Graqanica 2 (Kodi: 10014003) prej orës 13:00 deri në ora 16:00;

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:
Nga 09:30 deri 12:30:  Graçanica, Padalishta, Te mbeturinat, Ibër Lepenci dhe Lindja.
Nga 13:00 deri 16:00: Graçanica
Arsyeja e ndërprerjes: Kontrollimi dhe shtimi i vajit për transformatorët energjetikë.
2.
Më 18.12.2018 në TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Plemetin (Kodi: 15019003) prej orës 09:30 deri në ora 12:30
·         Dalja 10 kV Lumi i madh (Kodi: 15019006) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:
Nga 09:30 deri 12:30: Plemetini, Hamidia, Bivolaku, Gllavotina, Strovci, Zhilivoda, Bequku, Millosheva (një pjesë).
Nga 13:00 deri 16:00: Millosheva, Brezhnica (një pjesë), Stanovci i Epërm, Stanovc i Ulët, Lumi i Madh (Velika Rekë) dhe Prilluzha.
Arsyeja e ndërprerjes: Shtrëngimi i përçueseve ndërrimi i izolatorëve të dëmtuar.

Prizren

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit

1.
Më 18.12.2018 në TS 35/10 kV Pirana do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Pirana  (Kodi: 30034008) prej orës 09:30 deri në ora 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: fshati Piranë.
Arsyeja e ndërprerjes: Shtimi i vajit në transformator.
·         Dalja 10 kV Randobrava  (Kodi: 30034010) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Randobrava, Retija e Ulët, Retija e Epërme.
Arsyeja e ndërprerjes: Zëvendësimi shtyllës së dëmtuar në rrjetin e TU.

Peja
Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Klinavci  (Kodi: 52000002) prej orës 09:30 deri në ora 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Klinavci, Gjurgjeviku I Vogël, Kernica, Shtupeli, Bingja, Grapci, Leskoci, Krusheva e Vogël, Radulloci, Pataqani, Zllakuqani, Krusheva e Madhe, Ranoci, Berkova dhe Rudica.
Arsyeja e ndërprerjes: Pastrimi i trasesë dhe ndërrimi i shtyllave të TL.
·         Dalja 10 kV Jashanica  (Kodi: 52000003) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Pograxh[a, Qupeva, Jellovci, Resniku, Jashanica si dhe Led Light Tehnology.
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i panelit të TU.

Ferizaj
Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 110/35/10kV Lipjani  do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Zona Industriale  (Kodi: 41000009) prej orës 09:30 deri në ora 12:30;
·         Dalja 10 kV QMI I (Kodi: 41000011) prej orës 13:00 deri në ora 16:00;

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:
Nga 09:30 deri 12:30: TS Emonek, TS Coca Cola, TS Motrat Binjake, TS Janina, TS Agim Nita, TS Mulliri Millenium, TS Xella, TS Pofix, TS Semerana, TS Ekzoni, TS Keja Company, TS UBT, TS Muja dhe TS Gega.
Nga 13:00 deri 16:00; Atlantik grup, Univerziteti Fama, Solid, Buqaj SH.P.K, Potera, Baki Automobil, Viva Fresh dhe Hospital Kosova.
Arsyeja e ndërprerjes: Shtrëngimi i përçuesve.

Mitrovicë

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 35/10 kV Mitrovica II do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Shipoli (Kodi: 71075001) prej orës 09:30 deri në ora 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: fshati Shipoli, Vaganica, Vërnica  dhe Fshati Pirq.
Arsyeja e ndërprerjes: Riparimi i ndarësit linjor Shipol.
·         Dalja 10 kV Qendra (Kodi: 71075014) prej orës 10:00 deri në ora 12:00,
·         Dalja 10 kV Lagjja e Romëve (Kodi: 71075013) prej orës 10:00 deri në ora 12:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Qendrën e Qytetit, Lagj. e  Romëve 1, 2, 3, Çerdhja, Remo Com, Bashkimi dhe Lin Project.
Arsyeja e ndërprerjes: Shkarkimi i ngarkesës nga dalja e Qendrës e cila është e mbingarkuar.

2.
Më 18.12.2018 në TS 35/10 kV Shupkovci I do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Shala (Kodi: 71074001) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Reka, Tunelli i Parë, Kutllofc, Mazhiqi, Rashani, Terstena, Bare, Bajgora, Vidishiqi, Kovaqica, Kaqanolli, Rahova, Boletini, Zhazha, Vllahia, Zijaqa, Maxhera, Melenica, Dedia, Zabërgja dhe Selaci .
Arsyeja e ndërprerjes: Vendosja e shtyllave 10kV.

Gjakovë

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 35/10 kV Xërxa do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Ratkoci (Kodi: 82081006) prej orës 09:30 deri në ora 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Gexhë, Radostë, Ratkoc, Xërxe (një pjesë).
Arsyeja e ndërprerjes: Kontrollim  dhe revizionimi I TS-ve 10/04 kV.
·         Dalja 10 kV Denji (Kodi: 82081007) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë dhe Ratkoc (një pjesë).
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrim i shtyllës së dëmtuar në Qifllak.

Gjilan

Punime të domosdoshme për sigurinë e sistemit
1.
Më 18.12.2018 në TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Koretini (Kodi: 62000017) prej orës 09:30 deri në ora 12:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: Koretinë  Topanicë, Bllatë, Nitex, Crep, Kormian, Domorovc, Pompa, Hodonovc, Tasimi, Hodonocë, Seperacioni dhe  Ujësjellsi Korinjan.
Arsyeja e ndërprerjes: Ndërrimi i 1 shtylle 12/315  dhe një konzolle 12/315 dhe 3 Izolatorë
·         Dalja 10 kV Berivojcë (Kodi: 62000003) prej orës 13:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin vendbanimet: Çifllak, Denjë, Dobidol, Guri Kuq, Kaznik, Kramovik, Polluzhë, Rakovinë, Ratkoc (një pjesë).
Arsyeja e ndërprerjes: Shtrëngimi i përçuesve dhe ndërrimi i 3   izolatorëve VHD me mbajtës të lakuar.

Njoftime  për punime ne rrjet më 19 dhjetor 2018

Prishtinë

Punime sipas projekteve investive
1.
Më 19.12.2018 në TS 35/10kV Mazgiti do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Shkabaj (Kodi: 15019002) prej orës 10:00 deri në ora 15:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:Shkabaj, Mazgiti –një pjesë, Obiliqi- një pjesë, Reforma dhe Al Petrol.

Arsyeja e ndërprerjes: Ngritja e shtyllave edhe  vendosja e ndarësit linjor.
2.
Më 19.12.2018 në TS 220/35/10(20)kV Podujeva do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Letanci (Kodi: 14000012) prej orës 09:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin vendbanimet: Obranqë, Peran, Obranqë 1, 2, 3, Bradash, Bajqinë, Katunishtë, Lepajë, Dobratin 1 dhe Ferma e Pulave Peran.

Arsyeja e ndërprerjes: Shtrirja e përçuesve Al/Çe dhe njëkohësisht demontimi i përçuesit të vjetër, si dhe ndërrimi i 2 Transformatorëve nga (400kVA në 250kVA) sipas projektit.

Pejë
Punime sipas projekteve investive
1.
Më 19.12.2018 në TS 110/10 Istogu do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Istogu II (Kodi: 54000007) prej orës 11:00 deri në ora 15:30

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin: qyteti, Dushkaja Bujupët, Dushkaja e Re, Dragulovci, Dubravë Ferma, Standardi, Shkolla fillore, Loshët, Banesat, Kuvendi komunal, Banesat 2, Motel Trofta, spitali dhe Lugu.

Arsyeja e ndërprerjes: Dislokimi dhe kyçja në tension i TS Lugu.
2.
Më 19.12.2018 në TS 110/10kV Klina do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Klina I (Kodi: 52000005) prej orës 08:00 – 11:00 si dhe 13:00-16:00,
·         Dalja 10 kV Klina 3 (Kodi: 52056001) prej orës 08:00 – 11:00 si dhe 13:00-16:00,
·         Dalja 10 kV Volljak (Kodi: 52056002) prej orës 08:00 – 11:00 si dhe 13:00-16:00,
·         Dalja 10 kV Mahalla (Kodi: 52056003) prej orës 08:00 – 11:00 si dhe 13:00-16:00.

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:Lagjja mbi stacionin e trenit, Lagjja nën stacion të trenit, Pompat e ujit Tikveshi, Lagjja Grabonicët, Fabrika e këpucëve, Pompa e benzinës ”USA”, Lagjja Mahalla Klinë, Dalja 10kV Klina 3 Kod. 52056001 me konsumatorët Lagjja Simoni, Rr. Jusuf Gërvalla, Sheshi Nëna Tëreze, Sheshi Faruk Elezi, Rr. Drini i Bardhë, Qendra e rigjistrimit civil, Rr. Abedin Regja, Rr. Elena Gjika, “Nora Market” Zajm, rr. e Gjimnazit, Spitali “Nëna Tëreze” , Shkolla e mesme “Lugj Gurakuqi ” dhe “Fehmi Agani”, Laxha Perlina , Laxha Haxhaj,E459 Zajm Laxha Nora -Halit Kryeziu “Kushtrimi”, Betonjerka Fab. e elementeve te betonit, Zajm Lagjja Marku, Palestra sportive “Adem Jashari” Klinë, Xehroret e Boksitit Volljakë, Restaurant “Guri i zi”Deiq Veterina.

Arsyeja e ndërprerjes: Montimi i kokave kabllovike.

Mitrovicë
Punime sipas projekteve investive
1.
Më 19.12.2018 në TS 110/10(20) kV Skenderaj do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Runiku (Kodi: 74000005) prej orës 11:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin:Klina e Epërme, Lagjet Mecini dhe Berani, Qubreli, Kotorri, Vitaku, Kastrioti,  Runiku, Banja, Surigana, Radisheva, Qitakët, Leqina dhe Tëerrnova.

Arsyeja e ndërprerjes: Kyçja nga rrjeti egzistues në të riun  dhe ndërrimin e trafostacioneve  egzistuese nga kulla në trafo shtyllë.
Gjilan
Punime sipas projekteve investive
1.
Më 19.12.2018 në TS 110/20(10) kV Kamenica do të ndërprehet:
·         Dalja 10 kV Muqiverci (Kodi: 62000011) prej orës 10:00 deri në ora 16:00

Gjatë kohës sa do të zgjasin punimet pa furnizim me energji elektrike do të mbesin vendbanimet: Berivojcë, Qarrakofcë, Dajkovc, Shipashnica e Ulët, Muçivërc, Rogoçicë, Novosella, Karaçeva e Ulët dhe e Epërme.

Arsyeja e ndërprerjes: Për shkak të punimeve në  LP e dyfishte të shtyllat metalike  të linjës ajrore  10(20)  kV,  i cili kryqëzohet me linjën ajrore ekzistuese   në lokacionin Dajkoc   në “Projektin Muqiverci ”  LOT 9 Gjilan.