Kështu mund ta ruani bukën të freskët për një kohë të gjatë

Nëse keni menduar sesi t’ja bëni për ta ruajtur bukën për një kohë relativisht të gjatë dhe të freskët ekzistojnë disa mënyra të thjeshta.

Së pari rekomandohet ta ruani bukën në dy qese dhe jo në një (siç shumica e bëjnë në fakt)

Vendoseni së pari bukën në një qese letre dhe pastaj në një qese plastike. Qesja e letrës do të thithë lagështirën nga buka, ndërsa ajo plastike do të kufizojë ekspozimin e bukës në ajër. Kjo do ta pengojë atë që të thahet dhe të mbetet e ngrirë.

Lëreni në temperaturën e dhomës, jo më shumë se dy ditë
Ju kurrë nuk duhet ta ruani bukën në kushte më të lartë se temperatura e dhomës. Nëse dhoma është e lagësht, ka një shans më të madh që buka do të formojë myk.

Mbajeni larg nga drita e diellit
Vendi më i mirë për ta ruajtur bukën është në një vend të freskët. Rrezet e diellit do të ngrohin bukën dhe do ta bëjnë të keqe shumë më shpejt sesa zakonisht.

Ngrijeni bukën
Kjo funksionon mirë me bukën me feta. Hani atë që mundeni, ndërsa është ende e freskët, pastaj vendoseni në frigorifer. Ju mund të shkrini fetat sa herë që dëshironi.

Merrni bukë të mëdha
Në përgjithësi, bukët më të mëdha dhe më të dendura rrojnë për një kohë shumë më të gjatë.