CONMEBOL

Kartoni rozë do të përdoret në Kupën e Amerikës këtë verë – por çfarë kuptimi ka?

Një karton rozë do të përdoret në Kupën e Amerikës të kësaj vere pasi organizatorët miratuan një rregull të ri përpara turneut.

Organi drejtues i futbollit të Amerikës së Jugut CONMEBOL prezantoi rregullin, i cili do të jetë në veprim gjatë gjithë turneut në Shtetet e Bashkuara.

Kartoni rozë do të jetë pjesë e një sistemi që mund të shohë një ekipi që t’i jepet një zëvendësues shtesë në ndeshje.

Kartat rozë do të përdoren në ndeshjet e mëdha këtë verë pas një ndryshimi të madh rregullore

CONMEBOL tha se zëvendësuesi i gjashtë i mundshëm mund të jepet në rast të lëndimeve të dyshuara të kokës dhe tronditjes.

Rregulli kërkon që skuadrat t’i japin një karton rozë gjyqtarit të katërt për të dalluar një nëntronditjeje nga një goditje normale.

“Drejtoria e Garave dhe Operacioneve të CONMEBOL njoftoi se, pesë ndryshimeve për ekip të autorizuar nga rregulloret, do t’i shtohet një e gjashta e mundshme për t’u kujdesur për shëndetin e futbollistëve”, thuhet në një deklaratë.

Skuadrës kundërshtare do t'i jepet një zëvendësim shtesë pasi të bëhet ndryshimi

“Ky është një zëvendësim shtesë në rast të dyshimit për traumë në kokë dhe tronditje”.

Për ta bërë këtë, gjyqtari kryesor ose arbitri i katërt duhet të informohet dhe do të përdoret një karton rozë.

Pasi të bëhet zëvendësimi i tronditjes, ekipit kundërshtar do t’i jepet gjithashtu një zëvendësues shtesë sipas rregullit.