Pronat

InDoks: Këta janë dy komandantët e UÇK-së që u përfshinë në marrëveshjen mafioze (VIDEO)

Dokumentari InDoks, i titulluar “Beteja mafioze për tokën e shtrenjtë”, ka shpalosur për herë të parë një dokument i cili dëshmon për një marrëveshje mafioze ku u pëfshinë dy komandantë të UCK-së.

Jakup Nura, Sylejman Selimi, Sami Lushtaku e Ismet Haxha kishin organizuar një këshill pajtimi për grupet që po bënin fesat për atë pronë të shtrenjtë e të vlefshme me miliona.

“Pas mosmarrëveshjeve në mes të Ruzhdi Shaqirit nga Prishtina nënjërën anë dhe Ismet Osmanit në anën tjetër në të cilën janë implikuar edhe Osman Bajrami dhe Sylejman Bajrami të cilët Ruzhdi Shaqirin e kanë dhëndër si dhe Afrim Dobrani nga Mitrovica shok i Ismet Osmanit ndaj të cilëve është në rrjedhë e sipër procedura penale pranë Gjykatës së Qarkut në Prishtinë, këshilli i pajtimit pas bisedimeve të realizuara me palët në konflikt arriti që të gjitha palët ti pajtoi dhe që lidhur me këtë rast kurrë më nuk do të kenë raporte të këqija në mes vete”, thuhet në këtë marrëveshje.