Marko Gjuriq

“I zvarrituri nga Prishtina në Mitrovicë prej Njësisë Speciale” Gjuriq emërohet ambasador në SHBA

I ashtuquajtur drejtor i Zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Marko Djuric është emëruar ambasador i Serbisë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Vendimi për emërimin e Djuricit në këtë pozitë është marrë në mbledhjen e sotme të qeverisë së Serbisë, kështu duke u liruar nga detyra e të ashtuquajturit shef i Zyrës për Kosovën.

Djuric u bë i njohur për kosovarët dhe botën kur u zvarrit nga Prishtina në Mitrovicë prej Njësisë Speciale të Kosovës.

Ai në vitin 2018 ishte futur ilegalisht në Mitrovicën e Veriut për të mbajtur një takim me strukturat paralele atje, mirëpo Policia e Kosovës intervenoi menjëherë duke e arrestuar dhe dëbuar nga territori i Kosovës.