Gruevski do të gjykohet në mungesë, ish-kryeministri akuzohet për 10 raste penale

Si pasojë e arratisjes, ish-kryeministri Nikolla Gruevski do të gjykohet në mungesë për të gjitha lëndët e PSP-së.

Për shkak të vendimit për rastin “Tanku” ku u dënua me burg prej dy vitesh, Gruevski u arratis nga Maqedonia dhe kërkoi azil politik në Hungari.

Avokati i ish-kryetarit të OBRM-PDUKM-së, Elenko Millanov sot prezantoi vendimin e Gjykatës Penale – se Gruevski do të gjykohet në mungesë dhe se nuk do të ketë procedurë të veçantë, raporton Almakos.

Nikolla Gruevski është i akuzuar për katër lëndë të PSP-së edhe atë, “TNT”, “Titanik”, “Trajektorja”, dhe “Dhuna në Komunën”, ndërsa është i dyshuar edhe te gjashtë lëndtë tjera.