Google Playstore

Google ndalon aplikacionin që hiqte aplikacionet kineze si TikTok për ’sjellje mashtruese’

Masa vjen gjatë një mosmarrëveshje kufitare midis Kinës dhe Indisë.

Google ka hequr një aplikacion indian nga dyqani i tij i Play-it që lejoi përdoruesit të hiqnin aplikacionet kineze nga telefonat e tyre, duke thënë se ajo shkelte politikat e kompanisë.

Aplikacioni, i cili u quajt “Hiq aplikacionet e Kinës” dhe kishte qenë veçanërisht i popullarizuar në Indi gjatë një mosmarrëveshje kufitare midis dy vendeve, ishte shkarkuar mbi pesë milion herë që nga maji.

Aplikimet e hequra nga programi indian përfshijnë TikTok të ByteDance dhe Shfletuesin UC të Alibaba. Pasi të fshihet, një mesazh u shfaq duke thënë “Ju jeni i mrekullueshëm, asnjë aplikacion i Kinës nuk u gjet”.

Politika e shkelur nga aplikacioni raportohet te Politika e Sjelljes Mashtruese të Google. Kjo politikë deklaron që aplikacionet:

  • Duhet të sigurojë një zbulim të saktë, përshkrim dhe imazhe / video të funksionalitetit të tyre në të gjitha pjesët e metadata dhe duhet të kryejë ashtu siç pritet në mënyrë të arsyeshme nga përdoruesi;
  • Nuk duhet të përpiqet të imitojë funksionalitetin ose paralajmërimet nga sistemi operativ ose aplikacionet e tjera;
  • Çdo ndryshim në cilësimet e pajisjes duhet të bëhet me dijen dhe pëlqimin e përdoruesit dhe të jetë lehtësisht i kthyeshëm nga përdoruesi.

OneTouch AppLabs, e cila zhvilloi aplikacionin, ka një mesazh në faqen e tij të internetit duke falënderuar përdoruesit për mbështetjen e tyre.