heroina e luftës

Ferdonije Qerkezi mirëpret dialogun për të pagjeturit: Pa bisedime asgjë nuk mund të bëhet

Ferdonije Qerkezi, heroina e luftës së Kosovës nga qyteti i Gjakovës, e cila humbi burrin dhe katër djemtë e saj nga forcat serbe, më 1999-ën ka mirëpritur rifillimin e bisedimeve ku temë e mundshme mund të jenë edhe çështja e të pagjeturve.

“Pa bisedime asgjë nuk mund të bëhet. Me bisedime mund të bëhet diçka”, deklaroi nëna nga Gjakova.

Qerkezi pret nga qeveria e re të bëjë më shumë për fatin e pagjeturve duke mos e mohuar edhe kontributin e qeverive paraprake.

Djali i madh dhe i vogël i nënës nga Gjakova janë gjetur, derisa bashkëshorti dhe dy djem tjerë ende nuk janë gjetur.

“Shpresoj se një ditë do të gjendet edhe bashkëshorti dhe dy djemtë tjerë dhe djemtë e të gjitha nënave të Kosovës”, është shprehur tutje Ferdonija për RTV Dukagjinin.

Qerkezi thotë se shtëpia aktuale do të bëhet muze për t’iu treguar brezave atë çfarë ka bërë Serbia në Kosovë.