Gjuha e urrejtjes

Facebook është duke i mbyllur shumicen e faqeve islamike në Kosovë, Maqedoni dhe Shqipëri

Kohët e fundit shumë faqe të mëdha Islamike në Facebook janë mbyllur për shkak të intolerancës dhe gjuhës së urrejtjes që këto faqe kanë përdorur kundër grupeve të ndryshme shoqërore që kanë pikpamje të ndryshme.

Faqet që janë mbyllur nga Facebook janë: ‘Koha Islame” me 230,000 pëlqime, faqja “Audionur” me 70,000 pëlqime, po ashtu është fshirë edhe faqja “Kurani –mrekullia e Kuranit” me 670,000 pëlqime, pastaj faqja Gurbetqar/e Musliman/muslimane me 60,000 pëlqime dhe disa faqe të tjera.

Këto faqe gjatë gjithë kohës kanë promovuar urrejtje duke përdorur gjuhë të rëndë që bien ndesh me poltikat e Facebook-ut dhe për shkak të raportimeve të shumta nga shqiptarët.