SHBA

Ekonomia në SHBA mund të tkurret deri në 30% nëse nuk gjendet një vaksinë për Covid-19

Kryetari i Rezervës Federale thotë se ekonomia amerikane mund të tkurret me 20-30% në mes të pandemisë.

Jerome Powell shtoi në një intervistë në CBS se rënia ekonomike mund të zgjasë deri në fund të vitit 2021, dhe një rikthim i plotë mund të mos ndodhë derisa të gjendet një vaksinë.

Sidoqoftë, ai shprehu besim se ekonomia do të rritej dhe tha se ai kurrë nuk do të bastonte kundër ekonomisë amerikane.

Në fillim të kësaj jave, Powell u kishte bërë thirrje ligjvënësve amerikanë që të kalonin më shumë stimul ekonomik dhe ndihma ndihmëse.

Më shumë se 36 milion amerikanë kanë bërë kërkesë për përfitime të papunësisë që nga mesi i marsit.