E tmerrshme: Kështu transportohen pacientët me autoambulancë nga Klinikat e QKUK’së

Gjendja e rëndë po vazhdon ta përcjellë sektorin e shëndetësisë kosovare. Qendra Klinike Universitare e Kosovës ende ballafaqohet me vështirësi të shumta.

Përveç mungesës së barnave, madje edhe atyre të listës esenciale, pacientët ballafaqohen edhe me mungesën dhe transportin e dobët.

E ka raste, kur stafi mjekësor i këtij institucioni shëndetësor (QKUK), detyrohen që të improvizojnë në mënyra të ndryshme për t’ua gjetur ‘çaren’, pacientëve.

Kështu ka ndodhur me autoambulancën në Klinikën Ortopedike të QKUK’së. Aty një pacient i cili kishte probleme me boshtin kurrizor pa kushte adekuate është vënë në autoambulancë, duke e rrezikuar kështu jetën e pacientit.

https://www.facebook.com/hasan.simnica/videos/10209922259771443/?t=0

 

https://www.facebook.com/hasan.simnica/videos/10209922246491111/?t=0