Futboll

E pabesueshme: Kombëtarja e San Marinos mbetet pa portier pasi dy titullarët tërhiqen nga futbolli!

San Marino ka mbetur pa portierë. Ajo që duket si shaka është realiteti i fakteve, sepse kombëtarja e trajnerit Roberto Cevoli, e cila tashmë ka vështirësi në përgatitjen e një skuadre konkurruese, duhej të regjistronte tërheqjen praktikisht në të njëjtën ditë te Aldo Junior Simoncini dhe Elia Benedettini. Për të parin ishte çështje moshe, duke qenë se në moshën 37-vjeçare preferonte të thoshte mjaftueshëm, për këtë të fundit, i cili gjithashtu ka një të kaluar në Serinë B dhe Serinë C, megjithatë ishte një zgjedhje stili jete, të cilën ai e shpjegoi në gjatë postimi në Instagram:

“Për të plotësuar këtë rol, në këtë kombëtare duhen aftësi të veçanta. Duhet dashuri, sakrificë, çmenduri, pasion dhe durim. Duhet të rrezikosh vazhdimisht dhe të marrësh përgjegjësitë e çështjes. Të gjitha këto janë karakteristika që kam i solla me vete në këtë udhëtim, më pëlqeu kjo fanelle nga fillimi ne fund. Mbrova çdo virtyt dhe të metë të këtij shteti me gjithë qenien time në fushat më të bukura dhe me sfiduese në Evropë. Ashtu si hyra në fushë me kokën lart, krenar për atë që përfaqësuam, me kokën lart e lë këtë detyrë.

Vetëm unë i di arsyet e vërteta që fshihen pas kësaj zgjedhjeje, janë të shumta dhe shumë të ndryshme. E di që për shumë veç të jesh vetëm 28 vjeç do të jetë çmenduri. Ndjej një energji pozitive të pakontrollueshme brenda meje, një dëshirë për të ndryshuar, për të eksploruar shtigje të reja dhe për t’u hedhur me kokë në qëllime të reja.

E pranoj se vështirë se do të kisha gjetur guximin për ta hedhur këtë hap disa muaj më parë. Klima që ekzistonte në kombëtare nuk do të më lejonte kurrë një gjë të tillë, nuk do të kisha lënë kurrë një familje të dytë. Tani, megjithatë, përfitoj nga ndryshimi i përgjithshëm”.