Banane

Dilema e një jete: Të hamë apo jo banane në mëngjes? Jepet përgjigja 1 milionëshe

Ka qenë gjithmonë dilemë konsumimi ose jo i bananes në mëngjes.

Ky frut është i njohur për vlerat ushqyese që i mundëson trupit të njeriut, por dietologët këshillojnë të mos konsumohet në mëngjes sidomos me stomakun bosh.

Nëse konsumoni banane në mëngjes do të merrni energji në momentet e para dhe më pas do të bini në një gjendje gjumi dhe lodhjeje.

Banania ka në përbërje rreth 25% sheqer dhe mund të sjellë probleme në aparatin tretës, pasi kjo sasi sheqeri prish nivelin e insulinës.

Koha më e mirë për të ngrënë banane është 45 minuta pas ushtrimeve fizike. Kjo sepse muskujt duhet të plotësohen me yndyrën që kanë djegur.