Sigurimet

Deputet i Listës “Guxo”: Drafti i Ligjit për Sigurime Shëndetësore pritet para pushimeve verore

Haxhi Avdyli, deputet i Listës “Guxo” dhe anëtar i Komisionit Parlamentar për Shëndetësi, thotë për Front Online se drafti i Ligjit për Sigurime Shëndetësore mund të jetë gati shumë shpejtë.

“Është thënë se para pushimeve verore me ardhë drafti i sigurimeve shëndetësore, na është thënë që MSH e ka kryer punën e vet, e ka hartu Ligjin për Sigurime. Shpresojmë të përfundojë pjesa legjislative, pastaj mbetën hapat për implementim”, thotë Avdyli.

Për vonesat e tilla Avdyli kritikon Qeveritë e kaluara.

“Në të kaluarën janë bërë hapa të cilët e kanë dëmtuar rëndë rrugën drejt formimit të sigurimeve shëndetësore. Një veprim i tyre është sistemi i informimit shëndetësor i cili është në data-bazë që qarkullon çdo gjë rreth shërbimeve dhe pacientëve ku në 2017 është sjell në pikën zero”.