Ivica Daçiq

Daçiq për vrasjen e planifikuar të Vuçiqit: Europol për herë të parë informoi zyrtarisht për kërcënimin

Ivica Daçiq ka deklaruar se dje ishte hera e parë që kur Serbia bashkëpunoi me Europolin, pasi Europol kishte publikuar zyrtarisht informacion mbi kërcënimin që iu bë sigurisë së presidentit serb, Aleksander Vuçiq.

Duke folur për raportimet lidhur me vrasjen e planifikuar të Vuçiq-it, Daçiq tha se po ta shpallte këtë ministri i Brendshëm serb, Aleksandar Vulin ndoshta edhe nuk do të ishte i bindshëm apo i besueshëm për publikun.

Ai ka theksuar se këto janë gjëra të besueshëm dhe se duhet të ndalojnë sa më parë nënçmimin e këtyre informacioneve.

Ai madje foli edhe për Zdravko Ponosh, i cili është kandidat për President të Serbisë.

Ai tha se Ponosh nuk është konkurrencë e Vuçiq.