Kompania

Brenda 4 viteve, Apple do të arrijë kapitalizimin prej 2 trilion dollarëve?

Në vitin 2018, Apple u bë kompania e parë e tregtuar publikisht që arriti në kapitalizimin historik të tregut në vlerë prej 1 trilion dollarësh.

Disa analistë tani po kthejnë vëmendjen e tyre drejt momentit të ardhshëm historik që Apple mund arrijë duke u vlerësuar në shumën marramendëse prej 2 trilionë dollarësh. Në këtë moment shumë analistë e parashohin një arritje të tillë, duke përfshirë këtu edhe analistin e Evercore ISI, Amit Daryanani.

Në një shënim të ri investitorësh sot, Daryanani zbërthen atë që duhet të bëjë Apple për të kapërcyer pragun e 2 trilion dollarëve.

Siç është raportuar për herë të parë nga Barron, shënimet e analistëve si Darianani në thelb përqendrohen në rritjen e vazhdueshme të Apple në biznesin e saj ekzistues, dhe jo se “ndërmarrja befas do të hidhet në një treg të ri dhe të gjerë “.

Një nga çështjet kyçe që kjo vlerë në treg të arrihet nga Apple, sipas Dariananit, është që biznesi i Shërbimeve dhe ai i pajisjeve që barten në trup të Apple do të vazhdojnë të rriten. Në biznesin e pajisjeve dhe produkteve që barten në trup, analisti pret rritje në 60 miliardë dollarë falë zgjerimit të AirPods dhe Apple Watch. Biznesi i Shërbimeve mund të rritet në 100 miliardë dollarë, thotë Daryanani

Analisti vuri në dukje se segmenti i shërbimeve të Apple operon me kufijtë bruto në intervalin e 60. Shërbimet vazhdojnë të rriten më shpejt sesa funksionimi i harduerit, kështu që marzha bruto do të zgjerohet, parashikoi Daryanani.

Daryanani gjithashtu thekson se Apple do të vazhdojë të blejë aksionet e veta:

Analisti gjithashtu pret që Apple të vazhdojë blerjen e aksioneve në mënyrë agresive. Ai mendon se kompania do të zvogëlojë numërimin e aksioneve të saj me rreth 1 miliard aksione në periudhën e parashikimit, nga 4.6 miliardë në fund të vitit fiskal 2019 në 3.6 miliardë në 2024 fiskal.

Në atë numër të aksioneve, kapaku i tregut do të arrinte në 2 trilion dollarë nëse çmimi i aksioneve do të ishte pak më shumë se 550 dollarë.

Në fund, Daryanani shkruan se ai beson se aksionet e Apple mund të arrijnë në momentin historik të kapitalizimit të tregut prej $ 2 trilion dollarëve brenda katër viteve të ardhshme.