BMW konfirmon modelin i4 për vitin 2021

Prodhuesi gjerman BMW ka konfirmuar se do të lansojë modelin i4 në vitin 2021.

Ky do të jetë modeli i pestë i plotë elektrik i kompanisë bavareze, pas avancimit të i3, Mini Electric (2019), SUV ix3 (2020) dhe iNeXT konceptit (2021).

Drejtori i BMW-së, Harald Kruger, nuk ka dhënë detaje specifike në lidhje me i4, por ka shpresa të mëdha duke pasur parasysh se kompania ka shitur tashmë 100000 automjete elektrike këtë vit. Kjo do të thotë se aktualisht ekzistojnë më shumë se 300000 automjete elektrike dhe plug-in hibride të prodhuara nga BMW dhe Mini në rrugët e botës.

Koncepti përshpejton nga 0 në 100 km/h në katër sekonda me një shpejtësi maksimale prej 200 km/h dhe një distancë prej 600 km midis dy mbushjeve.

Për krahasim, i3 120 Ah ka një bateri 42.2 kWh litium-jon dhe një motor elektrik i cili zhvillon 170 kuajfuqi, dhe përshpejton nga 0-100 km/ h për 7.3 sekonda, me një shpejtësi maksimale prej 150 km/h, transmeton KP. Por më e rëndësishmja, i3 mund të shkojë rreth 360 km në mes të mbushjes, sipas standardit të vjetër NEDC.

Detajet për I4 për një kohë do të jenë një mister, por mbi bazën e dosjeve të zhvillimit të makinave elektrike BMW, mjetet e brezit të pestë do të vijnë ofrohen me tre të ndryshme të kapaciteteve të baterive- 60 kWh, 90 kWh dhe 120 kWh.