Joe Biden

Bideni emëron 2 ish-zyrtarë të NSA-s për pozicione të larta kibernetike

Presidenti i Shteteve të Bashkuara, Joe Biden, ka zgjedhur dy ish zyrtarë të lartë të Agjencisë së Sigurisë Kombëtare (NSA) për rolet kryesore kibernetike në administratën e tij, ka thënë të hënën Shtëpia e Bardhë.

Chris Inglis, një ish-zëvendës drejtor i NSA-s, është propozuar si drejtori i parë kombëtar kibernetik i qeverisë.

Jen Easterly, një ish-deputet për antiterrorizëm në NSA, është caktuar për të drejtuar Agjencinë e Sigurisë Kibernetike dhe të Infrastrukturës në Departamentin e Sigurisë Kombëtare.

Emërimet vijnë ndërsa administrata e Bidenit përballet me pasojën e hakimit të “SolarWinds”, një shkelje e agjencive qeveritare federale dhe korporatave amerikane që besohet të jenë kryer nga hakerë rusë, dhe me një ndërhyrje që synonte softuerin e e-mailit të Microsoft Exchange.