Befason koncepti i Peugeot në Paris Motor Show 2018 FOTO

Koncepti Peugeot e-Legend kombinon stilin retro me kerre të drejtimit autonom.

Tregu i tanishëm i kerreve në Paris 2018 ka shfaqur disa nisma shumë emocionuese të reja, por shfaqja e kerreve evropiane gjithashtu ka një koncept shumë interesant.

Peugeot po mbledh të gjitha uleset nga entuziastët e kerreve. Prodhuesi francez Peugeot ka tërhequr përfundimet e Konceptit të e-Legend, një kerr  sportiv gjithë-elektrik që sjell të ardhmen e teknologjisë autonome të kombinuar me gjuhën e dizajnit të vjetër. Peugeot e-Legend Concept merr frymëzimin e tij të projektimit nga Peugeot 504 Coupe 1968. Koncepti vjen 50 vjet pasi 504 doli në shitje.

Dritat e dyfishtë të konceptit gjithashtu frymëzohen nga Coupe 504, dhe kështu është edhe dizajni i pasëm i dritës që merr trajtimin modern me shirita LED. Përveç kësaj, dizajni duket se merr frymëzim nga kerret amerikanë, por sigurisht nuk po ankohemi.

Koncepti përdor një sistem fuqi eletkrike me motorë të montuar në secilin bosht. Prodhimi i kombinuar i fuqisë arrin në 462 bhp . Koncepti mund të arrijë nxitmin nga 0-100 km/h në më pak se 4 sekonda. Me një bateri 100 kWh e vendosur nën dysheme e fuqizon Peugeot e-Legend të bëj 600 km ngasje me nje mbushje.

Peugeot thotë se nuk dëshiron që kerret e ardhshme të duken si të mërzitshme.