9-vjeçari

Befason 9-vjeçari, kaloi provimin e matematikës që ishte i destinuar për mosha më të mëdha

Leonardo, nga Mostyn, Flintshire, fitoi një notë C në matematikën e mesme, që normalisht studiohet nga studentët gjashtë ose shtatë vjet më të vjetër, pasi dha provimin në nëntor.

“Unë sinqerisht besoj se ai ka atë lloj mendjeje që Nasa do të dëshironte të përdorte”, ka thënë tutori i tij, Jade Ashbrook.

Leonardo tashmë është duke rishikuar për të marrë pjesë në shkallën më të lartë të matematikës këtë verë.

Prindërit e tij Emma dhe Michael thanë se ishin “të dërrmuar, të gëzuar dhe super, super krenarë”.

Leonardo tashmë është duke studiuar për matematikën e tij të lartë GCSE.

Dashuria e parë e Leonardos është shkenca, por, pasi ai nuk ishte në gjendje të studionte elementet praktike të kursit, ai vendosi të merrte GCSE-në e matematikës pas shkollimit në shtëpi gjatë verës.

Rhian Roberts, mësuesi i tij në Ysgol y Llan në Whitford, tha se Leonardo i kishte habitur të gjithë në shkollën e tij fillore me aftësinë e tij.

Atij iu desh të ulej në një dhomë të veçantë për nxënësit 15 dhe 16-vjeçarë që po jepnin provimin në shkollën e mesme Hawarden aty pranë.

Por puna e palodhur dha rezultat, me një notë pak më të ulët se nota maksimale B e disponueshme për nivelin e mesëm.