COVID-19

97 pacientë të shtrirë në spitalet rajonale për shkak të COVID-19, 1 në gjendje të rëndë

Shërbimi Spitalor Klinik e Universitar i Kosovës ka bërë të ditur se në spitalet rajonale, 97 pacientë janë duke u trajtuar, 26 prej të cilëve të konfirmuar pozitiv me COVID-19.

Sipas SHSKUK’së, në Spitalin e Prizrenit nuk ka asnjë pacientë të hospitalizuar me COVID-19, ndërsa në spitalet tjera janë 26 pacientë pozitiv.

Ndërsa në klinikat COVID të QKUK’së janë të shtrirë 75 pacientë, 12 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitiv, 1 në gjendje të rënduar dhe 53  me oksigjeno-terapi.

Njoftimi i plotë:

Në Spitalin e Prizrenit nuk ka pacientë që po trajtohen nga COVID-19, ndërkaq në spitalet e tjera dhe klinikat COVID të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës janë duke u trajtuar 97 pacientë, 26 nga ta të konfirmuar si COVID-19 pozitivë, 75 me oksigjeno-terapi dhe 1 në gjendje të rënduar shëndetësore.

Në QKUK janë të shtrirë 75  pacientë, 12  të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë, 1 në gjendje të rënduar dhe 53  me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive, 12  pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 39 pacientë+ 24 pacientë post-covid  në Klinikën Infektive

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 22  pacientë

14  të konfirmuar pozitivë

10 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit,  nuk ka pacientë

Spitali i Gjakovës, 1  pacient

Spitali i Pejës, 5 pacientë

Spitali i Gjilanit, 12  pacientë

Spitali i Mitrovicës, 2  pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 2 pacientë