Prishtinë-Beograd

Zyrtari amerikan: Mundësi historike për të normalizuar marrëdhëniet midis Prishtinës dhe Beogradit

Në Këshillin Atlantik, Shtetet e Bashkuara të Amerikës besojnë se Prishtina dhe Beogradi kanë një mundësi historike për normalizimin e marrëdhënieve, që siç thonë ata do t`ju lejojnë të dyja palëve të ecin përpara.

Kështu tha zëvendëspresidenti i kësaj organizte, Damon Wilson, në një intervistë për Zërin e Amerikës

“Ajo për të cilën jam është një marrëveshje paqeje, i një zgjidhje paqeje”, tha ai, transmeton N1, përcjell Klan Kosova.

“Kjo është një mundësi historike,” tha ai.

Sipas tij, është me rëndësi historike të normalizohen marrëdhëniet dhe se Beogradi dhe Prishtina “mund të ecin përpara”.

“Pra, çfarë kam mbështetur, dhe unë dëgjoj se Uashingtoni dhe të tjerët thonë, është se ne do të mbështesë çdo marrëveshje që këta liderë (Aleksandar Vuçiq dhe Hashim Thaçi) mund të arrijnë, dhe vendet e tyre t`i përmbushin, në qoftë se në mënyrë paqësore negciojnë ata të dy dhe ofrojne mundësi për zgjidhjen përfundimtare. Ne do ta mbështesim këtë”, tha Wilson.