Zeka: Evropa e ka dënuar popullin e Kosovës për shkak të Fesë Islame

Po vazhdon të mbahet seanca e jashtëzakonshme në Kuvendin e Kosovës.

LDK-LVV kanë thirrur seancë për të diskutuar për mosliberalizimin e vizave.

Deputeti i Nismas SocialDemokrate, Milaim Zeka mendon që përkatësia fetare e qytetarëve të Kosovës ka ndikuar në mosliberalizimin e vizave.

“Kam pasur takime me burokratët europian dhe mund ta them që BE-ja po e dënon popullin e Kosovës për shkak të përkatësisë fetare”, tha Zeka në fjalimin e tij.

96.1% të shqiptarëve të Kosovës janë deklaruar me përkatësi fetare myslimane. Shpesh BE-ja është akuzuar se shkak i Fesë Islame, Evropa po dënon kosovarët. /Ballkani.info/