Deputetja

Vjosa Osmani komenton rrahjet në LDK, thotë se ka tejkaluar polemikat me Hazirin

Deputetja e LDK-së, Vjosa Osmani, ka thënë se rrahjet në zgjedhjet në disa nëndegë të LDK-së, e kanë dëmtuar partinë dhe se ato nuk i duhen askujt në parti.

Sipas saj, përgjegjësinë kryesore për këto incidente e ka vetë partia, ndërsa ka thënë se janë raste të izoluara.

“Është për keqardhje dhe vështirë të shpjegohen. Varet nga degët, por ka shumë arsye. E arsyetojmë me hyrjen e anëtarëve të partive tjera, por përgjegjësinë primare e kemi ne. S’mund të ikim nga përgjegjësia pse situata të tilla po ndodhin. Nganjëherë vlon gjaku kur ke njerëz me vullnet për ndryshime e ka njerëz që kanë punuar aty qe 50 vjet dhe i kanë ruajtur vlerat”, ka thënë ajo.

Sipas Osmanit, problemet e tilla nuk i duhen LDK-së, “sepse nëse shkojmë te humbja, nuk i duhet askujt as dega e as nëndega”.

Ajo ka thënë se nuk sheh rrezik të ndarjes së LDK-së, siç ishte bërë vjet më parë.

Osmani ka folur edhe për polemikat që kishte pasur në të kaluarën me nënkryetarin e LDK-së, Lutfi Haziri. Pas përplasjeve në rrjete sociale pas diskutimeve për idenë e shkëmbimit të territoreve me Serbinë, Osmani në Rubikon ka thënë se i kanë tejkaluar të gjitha polemikat.

“Jam shumë krenare që jam nuse e Preshevës e bijë e Mitrovicës, por përtej këtyre jam deputete. Detyrë parësore e imja është të mbroj betimin për sovranitet të vendit. Kanë qenë keqkuptime që i kemi tejkaluar. Janë diskutuar e tejkaluar. Reagime të momentit. Asnjë lidhje me kandidaturat në LDK ajo polemikë s’ka pas. Është lidhur me qëndrimet tona për ndryshimin e kufijve. Pos që është tejkaluar, fakti që edhe Haziri ka thënë se respekton vendimin e Këshillit të Përgjithshëm ka kontribuar që të tejkalohet”, ka deklaruar më tej ajo.

Osmani ka thënë se nuk mund të vendosë të kandidojë për kryetare të LDK-së në këtë fazë, duke shtuar se pranon çdo rezultat “nëse gara është fer, demokratike dhe pa presione”.

Nëse lihet jashtë strukturave të partisë, Osmani ka thënë se nuk e sheh veten në ndonjë parti tjetër.

Sipas saj, nuk duhet të lidhet me moshën puna e kryetarit të partisë, “por trupi më i madh i votuesve në Kosovë janë të rinjtë dhe rinia duhet patjetër të përfaqësohet”.