COVID-19

Vietnami dhuron kaq maska për vendet e BE-së në luftën ndaj koronavirusit

Vietnami dhuroi 550,000 maska fytyre për pesë vende evropiane të martën për të mbështetur luftën e tyre kundër koronavirusit që ka vrarë më shumë se 75,000 njerëz në të gjithë botën.

Maska, të bëra prej pëlhure antimikrobike, u janë dorëzuar ambasadorëve të Francës, Gjermanisë, Italisë, Spanjës dhe Britanisë në Hanoi, tha Ministria e Jashtme në një deklaratë.

Vietnami, i cili ka raportuar 245 raste të koronavirusit, pa vdekje, tha se gjithashtu ka dhuruar maska dhe pajisje të tjera mjekësore në vende të tjera, përfshirë Kinë, Kamboxhia dhe Laos.

Vendi i Azisë Juglindore javën e kaluar u kërkoi prodhuesve të saj të maskave të rritin prodhimin e tyre për të bërë 5 milion maska në ditë.