Putin në tank

Video| Putin mbi një tank, skulptura e papritur në mes të NY

Putin ulur mbi një tank. I gjithë me bojë të kuqe. Kjo është skulptura që kanë gjetur njerëzit papritur në parkun më të madh të New York, në Central Park.

Disa fëmijë i janë afruar dhe kanë luajtur me të. Të tjerë i kanë drejtuar pistoletën prej lodre, të vetëdijshëm se cili është.

Vepra është punë e James Colomina. Ai njihet për vendosjen e statujave të tij të kuqe në zona të ndryshme pa njoftim paraprak.

“Kjo skulpturë synon të denoncojë absurditetin e luftës dhe të nxjerrë në pah guximin e fëmijëve kur përballen me situata të dhunshme, katastrofike të shkaktuara nga të tjerët”, shkroi artisti i rrugës në një postim në Instagram për statujën.